Köttfärssås och spaghetti

I går gjorde jag egen mat till Knut, ett riktigt storkok som räcker till ca 10 portioner. Bra att ha att frysa in, blir rätt mycket billigare än burkmat och dessutom vet man exakt vad som är i.

Du behöver:
500 g nötfärs
En bit purjolök
3 msk rapsolja
En bit rotselleri
En bit palsternacka
3 små morötter
Ett knippe färsk persilja
En nypa vitpeppar
2 vitlöksklyftor
2 tomater
Ett paket färsk minimajs
Vatten

Till servering:
Spaghetti


Gör så här:
Hacka och fräs löken mjuk i oljan, riv rotfrukterna och blanda i samt köttfärsen. Hacka tomaterna, persiljan och majsen och tillsätt vatten efter smak.
Krydda försiktigt med vitpeppar och låt röran puttra tills köttet är helt färdigt och grönsakerna är mjuka.
Koka pastan och låt allt svalna. Mosa sedan förslagsvis i en stavmixer. Blandningen blir ganska grynig så passar kanske lite äldre bebisar.
Tillsätt salt och du kan äta den själv (men inte din bebis).

Tips:
Köp rotfrukterna i en sopgrönsaks-mix så får du lagom mängd istället för att köpa hela stycksaker, blir mycket billigare :-)


Knut gillade inte riktigt konsistensen, så jag fick göra som när han skulle lära sig äta vanlig puré: gömma i frukt. Blev himla kladdigt, men smaskigt, enligt Knuten :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0