Det har gått ett tag

Men det händer ju så mycket hela tiden! Känner ibland att jag inte hinner med mig själv mellan varven. Denna vecka känns mer än fullbokad, så pass att jag inte vet hur jag skall hinna allt.
I morgon är det dags för Knuts första tandläkarbesök, spännande! Tyvärr är det under hans sov-tid, så har vi otur kommer han gnälla och vara trött hela besöket, I'll let you know.
Handavtrycken blev jättebra, bild på dem kommer så snart jag tagit en bild ;-P
Nu, mina damer och herrar, är det läggdags för mig, så jag orkar med morgondagens bus (som inkluderar leka med nyfödd bebis)...

Det blev en Plipp

Har pysslat lite även i dag. Virkat mig en liten "Plipp" som den så fint hette i boken. Det blev en mycket ful men skojig figur, var väl kanske lite av meningen ;-P
Här är den i alla fall:


Fot- och handavtryck

Knut och jag var på Timjan i dag, vilket är småbarnsgruppen jag går på. Dagens tema var gipsgjutningar för de små tassarna, vilket jag längtat ihjäl mig efter att få göra på Knut! (vet ju inte hur man gör.) Men i dag blev det gjort, dock inte fått dem än, eftersom trolldegen måste stelna innan man häller på gipset och vi hade inte så mycket tid för att vänta flera timmar på att allt skulle torka, så vi får dem nästa vecka. Men jag kan vänta. Har ju trots allt väntat i sju månader på att få göra avtryck på Knutens inte så små tassar ;-)
Medan mamma fixade trolldeg fick Knut leka med de andra bebisarna, något han verkade njuta av i fulla drag:


Här växer svampar

Jag har nog fått lite dille på att virka. Andy tycker att jag är duktig så han hade beställt tre stycken flugsvampar av mig, i olika färger. Glatt satte jag igång och snart var jag färdig och här har ni resultatet:


Och han STÅR

Knut utvecklas ständigt. För varje dag som går händer något, vare sig det är litet eller stort, så händer ändå något. Och i torsdags hände något stort; han ställde sig upp! Tog tag i soffkanten och ställde sig helt sonika upp. Dock trillade han rakt bakåt rätt snabbt, men så var han där igen, när han väl fått sig sin dos med tröstande ord och kramar. Ställde sig och höll om mina knän, det var lite lättare, så där blev han kvar en bra stund.
I morse hände så något ytterligare. Han ställde sig mot soffan, tog tag med ena handen mot bordet och började mitt i alltihopa! Fem-sex, något darriga, steg tog han. Förstå att jag är stolt! Bara ynka sju månader men står och "går" redan!




Födelsedagsfirande

Knuts farfar fyllde år i lördags, så det bar av till Linköping med en heldag med grillat och allmänt trevligt sällskap. Knut visade sina färdigheter och imponerade på alla genom att ställa sig med raka ben och armarna i golvet, duktiga lilla herrn. Givetvis passade jag även på att få göra egna presenter och födelsedagskort, så blev en liten virkad bäver och ett kort med ett utskuret foto på. Mycket uppskattat :-) För är det inte så, att det är roliga att få något som man lagt tid och energi på, än något skit som syns att man hittat i närmsta affär?! I alla fall tyckte jag det, och födelsedagsbarnet tycktes hålla med ;-)






Knutpruttar


Amigurumi - mus och sköldpadda

Känner mig en smula stolt, har inte virkat på nästan 10 år, men i går satte jag igång igen. Med inget mindre än amigurumi. Och de gamla tackterna satt i. Gjorde en mus på en kväll och det var förvånansvärt lätt. Så i dag blev det en sköldpadda också. De kanske inte är lika perfekta som Alexandras, men de är inte jättedåliga heller. Kanske blev ett och annat fel, men inget jättefel som förstört dem. Tror till och med att mamma skulle godkänna dem ;-)


Fattas bara ögon så är den färdig sedan..


Även denna skall få sig ett par ögon så är den också klar sedan

Hoppelihopp

Knut har fått en hoppgunga, vi hämtade den i går, och oj så kul han tyckte det var. I alla fall så länge man satt med honom och tittade på honom när han gungade. Hade tänkt göra annat under tiden han fick sitta i den, men icke sa nicke Knut. Jag vet att en hoppgunga inte är idealisk för bebisryggar, men om man inte har honom längre än 10-15 minuter i den så är det ingen fara, och min mage behöver lite vila, den orkar inte att han hoppar på den som om den vore en studsmatta. Så det här skall nog gå bra :-) Får bara vara noga med att hålla koll på tiden och inte ha honom i den för ofta, men en gång om dagen i alla fall. Om han vill.. ;-P


Knutte in action :-)


Heldag med pyssel

I tisdags gick Knut och jag till Alexandra för att pyssla med henne, Linda och Emilia. Väl där upptäckte jag att jag glömt mina foton, så det var bara att knalla tillbaka för att hämta dem. Tillbaka igen bjöds det på jättegod baconsallad och sedan PYSSEL! Vi var kvar ända till halv åtta på kvällen, då var Knut så trött och grinig så jag fick ändå ingeting gjort. Men oj så roligt vi hade! Knut fick en ny kompis också, Emilia, hon tog honom under sina vingars beskydd och lekte ända tills han somnade med honom. Tror han tyckte det var riktigt roligt, han med. :-)


Alexandra och Emilia sitter och pysslar


Linda i djup koncentration


Knut med sin nya vän Emilia


Alexandra har gjort jättesöta, små djur i amigurumi, inspirerande


Knut tyckte att katterna var riktigt skojiga att leka med





Dessa fyra ark lyckades jag pula ihop under dagen, så fick i alla fall lite gjort :-)

Knäckebröd

Kan ju vara lite roligt att göra sitt eget knäckebröd, gott blir det dessutom, så därför tänkte jag här dela med mig av det recept jag provat (har ju faktiskt lovat några att göra det).

Du behöver:
2,5 dl filmjölk
25g jäst
1 msk honung
1 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl
½ dl rostade solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl linfrön
1 msk flingsalt

Gör så här:
Värm filmjölken till 37 grader, rör i jästen. Tillsätt smör, honung, salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. Arbeta tills degen är smidig och låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg degen på mjölat bakbord och dela i tio bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt till ovala bröd. Nagga med gaffel eller kakpeck.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper, pensla med vatten och strö över fröna och flingsaltet, kavla ovanpå för att trycka ned fröblandningen.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills de fått fin färg och blivit spröda.
Låt svalna på galler.

Tips:
Om bröden fått fin färg men inte riktigt blivit spröda, lägg dem på galler och vänta tills alla bröd är klara, sänk sedan temperaturen till ca 70 grader och lägg in de ofärdiga bröden i ytterligare ca. 15 minuter, och ha ugnsluckan något öppen. På detta sätt undviker du att bränna bröden, men får ändå sprött och gott knäcke!


Lekdag med Zoey och Jonna

I dag har Knut och jag varit hos Jonna och lekt med henne och Zoey, var riktigt roligt och de verkade uppskatta varandras sällskap, de små. Själv uppskattade jag Jonnas sällskap och hade jättetrevligt med henne :-D Vi var minsann där riktigt länge och fick nästan slita oss när vi skulle hem, men Knut behövde sova och han kan inte riktigt slappna av när han är borta, så han hade bara sovit 20 minuter eller något under hela dagen.. Stackars liten.. ;-)




Jätteglad Zoey

Pyssel pyssel pyssel..

Pysslat lite på egen hand också, som jag ju måste få visa.. :-)





Köttfärssås och spaghetti

I går gjorde jag egen mat till Knut, ett riktigt storkok som räcker till ca 10 portioner. Bra att ha att frysa in, blir rätt mycket billigare än burkmat och dessutom vet man exakt vad som är i.

Du behöver:
500 g nötfärs
En bit purjolök
3 msk rapsolja
En bit rotselleri
En bit palsternacka
3 små morötter
Ett knippe färsk persilja
En nypa vitpeppar
2 vitlöksklyftor
2 tomater
Ett paket färsk minimajs
Vatten

Till servering:
Spaghetti


Gör så här:
Hacka och fräs löken mjuk i oljan, riv rotfrukterna och blanda i samt köttfärsen. Hacka tomaterna, persiljan och majsen och tillsätt vatten efter smak.
Krydda försiktigt med vitpeppar och låt röran puttra tills köttet är helt färdigt och grönsakerna är mjuka.
Koka pastan och låt allt svalna. Mosa sedan förslagsvis i en stavmixer. Blandningen blir ganska grynig så passar kanske lite äldre bebisar.
Tillsätt salt och du kan äta den själv (men inte din bebis).

Tips:
Köp rotfrukterna i en sopgrönsaks-mix så får du lagom mängd istället för att köpa hela stycksaker, blir mycket billigare :-)


Knut gillade inte riktigt konsistensen, så jag fick göra som när han skulle lära sig äta vanlig puré: gömma i frukt. Blev himla kladdigt, men smaskigt, enligt Knuten :-)


Pysseldag

I dag har det pysslats här hemma. Linda och Alexandra kom förbi med pysselhumöret på topp! Tråkigt bara att stackars lilla Knut har tandsprickning och var grinig och gnällig, så till en början blev det inte mycket pysslande för min del. Dock somnade han vart efter och när Andy väl kommit hem kunde jag sätta igång ordentligt. Fick faktiskt ihop tre hela ark till mitt Knut-album. Har inga bilder än, men det kommer.. Har ju inga läsare än heller, så har väl inte någon brådska.. Hehe..


Följande ark gjorde jag med lite tips från Linda och Alexandra:




Här är alla generationer samlade, min mormor/morfar och farmor/farfar, samt Knuts mormor/morfar och farmor/farfar och mamma och pappa. Tårtorna är fotografier jag klippt ur, på Knuts doptårtor och så lite blommor som dekoration.














Här är en enkel bild med ett mindre ark papper i annan färg som enda större dekoration, samt några rub on-bokstäver och lite blommor. Bilderna är utskurna från bakrunden på korten.







En bit av Knuts dopband som jag broderat på fick utgöra enda dekoration, här är det själva korten som är dekorativa :-)















Välkommen till min nya blogg!

Jag har bestämt mig för att byta blogg och börja om på ny kula. Känner att den andra har gått mig lite ur händerna och jag har inte längre någon lust att skriva i den eftersom det bara känns fel. Så nu har jag skaffat en blogg där det bara är de centrala bitarna i mitt liv som skall få en plats. Det vill säga; Knut, pyssel och mat. Det räcker gott och väl! :-D

Hoppas ni kommer att tycka om denna blogg, så lovar jag att försöka skriva om roliga saker som händer här i huset ;-)


RSS 2.0