Banan och toblerone muffins

I helgen hade Sara och jag klädparty, homeparty med kläder (i stället för Tupperware-burkar osv..).
Som värdinna ska man ju alltid bjuda på något och då var jag sugen på att testa att göra banancup cakes med tobleroneparfait (en fuskvariant som inte blir som glass).
Resultatet blev mycket uppskattat av gästerna, och det var inte många muffins kvar efter att alla gott. Roligt med så bra respons! :-D


Belv lite misslyckad topping, då den inte blev tillräckligt hårt vispad.. Nackdelen med att vara lat och försöka spara på disk, men nu vet jag det till nästa gång! Dekorerat uppepå med vita, silvriga och rosa minisockerkulor :-)


Hello Kitty-tårta

Så var den första tårtan med Hello Kitty gjord och klar (även uppäten). Det var syster och mor som skulle fira sina respektive födelsedagar och då beställde min far en tårta de båda damerna till ära.
Min syster bestämde fyllningar och det blev citron och choklad. Gott med lite friska smaker, inte bara sött-sött!


Vaniljbottnar, fylld med chokladganache och citronmousse, spacklad med vaniljsmörkräm, dekorerad med färgad sockerpasta.


Jordgubbstårta

För ett par veckor sedan bestämdes det att min mormor och morfar skulle komma på besök. Eftersom mormor fyllt år och då önskat sig en av mina tårtor i present, passade jag på att göra en somrig liten tårta. Tyvärr fick de förhinder och jag fick bjussa mamma och pappa på tårtan i stället.
Min mor är inte särskilt förtjust i sockerpasta, men annars blev tårtan uppskattad, de tyckte om fyllningen och bottnarna, och det är ju de bitarna jag gjort helt själv ;-)
Sockerpastan behöver man ju inte äta, men den blir ju himla fin (fast Knut tycker det är supergott, konstigt va?!)


Vaniljbottnar, fylld med jordgubbs- och björnbärsmousse samt chokladganache, spacklad med jordgubbssmakande smörkräm och dekorerad med vit sockerpasta och modelleringspasta färgad med pastafärg.


RSS 2.0