Tigerbanantårta

Bakade ju givetvis tårta också, fast inte vanlig traditionell med en massa lager. Istället gjorde jag en tigerkaka med banan och kladdade grädde över hela och skrev med kristyr.
Ingredienser:

200 gram smör eller margarin
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk
1-2 msk kakao
2 bananer
Gör så här:

Gräddning: 175 grader ca 1 timme
Rör fett, socker och vaniljsocker poröst
Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör smeten ytterligare en stund
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med grädden eller mjölken
Häll en tredjedel av smeten i en mindre bunke och blanda ned kakaon i den mindre mängden smet
Mosa bananerna och blanda i den större mängden smet
Häll banansmeten i smord och bröad form, häll sedan kakaosmeten jämt över och för en gaffel hela vägen ned, genom hela smeten, så att kakan blir marmorerad
Grädda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0