Grodtårta

Fick en beställning på en födelsedagstårta som skulle gå i samma stil som gristårtan jag gjorde i somras, men med grodor i stället. Grodor badar dock mer i vatten än lera, vilket skapade lite huvudbry. MEN vit choklad och blå hushållsfärg löste alla problem och jag måste nog säga att jag blev rätt nöjd med resultatet!
 
Grodtårta, citronbottnar fyllda med dumleganache och päronmousse, spacklad med vit chokladfrosting, figurer i färgad sockerpasta. Staketet är en herrans massa KitKat,
 
 
Vit chokladfrosting:
150 g vit choklad
1 dl grädde
25 g smör
 
1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. 
2. Blanda i resten av ingredienserna
3. Rör om och värm försiktigt i ett vattenbad
4. Rör om ofta till en slät glasyr
5. Låt svalna så den blir mer lättbearbetad (ett tips är att ställa den i frysen och röra om då och då tills den har rätt koncistens)
 
Till den här tårtan gick det åt två satser chokladglasyr.
 

RSS 2.0