Biltårtor

Min första beställning var givetvis den första tårtan att gå galet, jag blev inte nöjd med ena fyllningen, då jag hade i för mycket skumbananer så den blev alldeles för hård, samt att jag provade en ny sockerpasta som var alldeles för torr och därför sprack i kontakt med maisenastärkelsen. Dock var både beställare och gäster mycket nöjda, och jag fick en massa beröm. Återigen, jag är nog min egen största kritiker, och tur är väl det, för hur skall jag annars lära mig och göra bättre?!
Chokladbottnar, fylld med mörk chokladganache och skumbananganache, spacklad med banansmörkräm, täckt med grön sockerpasta och färgad, vit sockerpasta, allting laktosfritt.

Samma fyllningar som den ovan, dock inte laktosfri. Detta var min nödlösningstårta, jag har målat med en ätbar färg, i pennform för att försöka dölja lite skavanker. Det som är mest tråkigt är att det inte gick så bra att borsta bort maisenan som det brukar, så den är väldigt vitfläckig. Vi kallade den för en krockad bil.
Formen har jag gjort själv, mätt ut lite olika stora bitar och sedan skurit ut bottnarna efter måtten. Botten är gjord i långpanna.

Även om dessa tårtor inte var de mest lyckade, tycker jag ändå att jag lärt mig mycket av dem. Dessutom har jag investerat i en dekoreringsbok som tar upp problem jag mött i mitt tårtbakande, så att det skall bli bättre i framtiden.

Discotårta

Min andra tårta blev en födelsedagspresent till min vän Mio, hon skulle ha kalas med temat disco, och vad passar då inte bättre än en discotårta?!

Vaniljbottnar, fylld med dumleganache och hallonmousse, täckt och dekorerad med gul sockerpasta, samt vit, färgad sockerpasta och ätbart glitter. Spacklad med ett tunt lager grädde.Var ju även tvungen att göra ett kort som passade med både tårta och tema!Första tårtan!

Till min födelsedag passade jag på att göra en tårta, varför inte passa på när det är till sig själv och resultatet inte behöver bli perfekt?! Jag tyckte den blev något för söt och att bottnarna blev lite för torra. Men så är jag väl min egen största kritiker också, gästerna uppskattade den och berömde den.
Sockerpastan jag använde var något för hård och svårarbetad, så den blir det nog inte igen, var mer att arbeta med cernitlera, fast utan att bli smidig efter ett tag.
Vanliga bottnar, fylld med mjölkchokladganache och päronmousse, täckt och dekorerad med sockerpasta.
Färgerna är ätbara pastafärger som jag knådat in i den vita pastan.Tårtorna

Jaha, ännu en mamma som fallit i tårtträsket.. Men jag har faktiskt en anledning: skulle ju göra bröllopstårta till Sara och Ufo, och en sådan måste ju faktiskt vara perfekt! Och hur får man en perfekt tårta? -Jo, man övar!


Och jag har faktiskt, om jag får säga det själv, viss talang. Har bara gjort fyra, hittils, och det är bara en som blivit misslyckad (i min mening).
För er som är intresserade av att beställa tårta gäller följande:
*Eftersom jag fortfarande övar, kan jag inte ta mer än materialkostnad, vilket blir ungefär, när jag räknat på det, 15-20 kr/bit. Tårtbitsuträknare använder jag mig av den som finns hos Linda Runn. En mycket duktig tårtmakerska och förebild inom området. Där hittar jag även många av mina instruktioner och sådant, när jag inte riktigt vet hur jag skall göra. Google är även till stor hjälp! ;-)
Runda bottnar har jag följande storlekar, vilket blir i bitar:
19 cm - 12 bitar
22 cm - 16 bitar
24 cm - 20 bitar
25 cm - 22 bitar
26 cm - 23 bitar
28 cm - 27 bitar
Jag har avrundat nedåt och räknat på stora bitar, för att vara så generös som möjligt men som ni förstår kan jag ju inte göra det gratis ;-)
*De bottnar som finns att välja på är choklad, vanlilj eller naturell, skulle annan smak önskas kan jag alltid försöka, men det är på egen risk!
*Fyllningarna är mestadels gräddbaserade men kan givetvis göras laktosfria, glutenfritt har jag aldrig provat så även sådant sker på egen risk, med andra ord att jag inte kan svara för resultatet, om det blir gott osv..
Önskas annan fyllning är det bara att säga till, och i de gräddbaserade kan både godis och frukt väljas. Vanligast är väl två fyllningar/tårta.
*Jag spacklar antingen med ett tunt lager grädda, som inte tillför någon smak, eller smörkräm som både är sött och kan väljas med valfri smak.
*Beställningar görs lättast till min mail zophia2@hotmail.com och i god tid, så att allt hinner beställas.

RSS 2.0